Известие

Collapse
No announcement yet.

Няколко общи въпроса за 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Няколко общи въпроса за 156

Здравейте. Имам няколко въпроса на,които се надявам да получа отговорите тук.

1.Осезаема ли е разликата в вървеж и возия при преминаването от 205/55/16 към 215/45/17

2. Може ли да си сложа активен субуфер в багажника свързан към заводската аудиосистема която Не е Bose. От къде се взима сигнал?

3. Какъв е най-ефикасният и рационален начин да изчистя лепкавата гняс от пластмасите, жегата ги натисна и вече е доста неприятно.

4. Може ли някой да ми покаже снимка на оригинална шоферска стелка за 156 седан. Мойте уж са оригинални за модела petex (с тях дойде от Италия), но като гледам моята и тези в интернет ,и се различават.

5. От къде мога да закупя щипките от снимките?
    Благодаря за вниманието!
    Attached Files
    Last edited by wpier; d.m.y г., 20:46.

Здравей, ето моето мнение:

1. Със 17'' ще вози малко по-дървено, малко по устойчива ще е и ще имаш малко по добро сцепление при спиране и тръгване (сложи обаче 225/45R17), а и ще изправяш по често джанти. (гумите са с 50-80 лв. по скъпи).

2. Може стига да си намериш читав жичкаджия който свързва музики, на мен ми бяха взели сигнал директно от кабелите на евробуксата.

3. Със мокри кърпи (трудно с много търкане), кореселин или друг разредител (по лесно но трябва много да се вснимава да не се прецакат пластмасите)

4. Твоята ми изглежда малко различна... виж снимката отдолу такива трябва да са.

5. За щипките, намери някоя която се продава на части и отиди на място да си ги свалиш.
    Attached Files
    Alfa Romeo 147 / 156 JTD

Comment

Колега за гумите ще ти препоръчам 205/50/17. Те са по-близо до 205/55/16. Височината им е точно като на 225/45/17, но управлението е по-леко, стоят по-добре на джантите и разхода би трябвало да е по-нисък.
      Alfa Romeo 155 1.6TS 16V, 1997 | LPG - ex
      Alfa Romeo 155 1.8TS 8V, 1995 MY95 Sport - ex
      Alfa Romeo 156 1.9JTD 8V, 2005 Sport - ex

Comment

Първоначално публикувано от wpier Покажи съобщение

3. Какъв е най-ефикасният и рационален начин да изчистя лепкавата гняс от пластмасите, жегата ги натисна и вече е доста неприятно.
        На моята 147-ца го махнах с кореселин и хавлиена кърпа.. другото според мен е мъка. Задължително ползвай хавлиена кърпа, понеже обира хубаво тая тъпотия. Докато с друг парцал го замазва.

Comment

Аз карам на 225/45/17 ТI окачване което имам подозрения че е сменено с още по-ниско и доста си друса. Волана е тежък за маневри но пък стабилността в завои , при спиране и резки ускорения е друга бира . Имам също и друга 156 със стандартно окачване 205/55/16 и там разликата е огромна . Ако караш предимно градско ще имаш повече минуси от тая корекция
          Консумацията на алкохол е изкуство !

Comment

Ако си от София на бул. Пушкин 45...преди светофара с околовръстното има един магазин за бой...там ще откриеш всякакви щипки, струват стотинки.....има и други магазини, ама сега не се сещам...
            По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
            https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

И аз карам 205/50/17 на Тi спортвагон и возят малко по- добре от 215/45/17.
              Alfa Romeo 1.9 JTD TI ама не баш sigpic

Comment

Благодаря. Определено доста ми помогнахте.
                Имам още едно питанe. Имам само един ключ, от модела с двата бутона. Какви са ми вариантите за втори. Да търся втора ръка , на който да ми нарежат нова пластина и да го обучат или.....?

Comment

Благодаря. Определено доста ми помогнахте.
                  Имам още едно питанe. Имам само един ключ, от модела с двата бутона. Какви са ми вариантите за втори. Да търся втора ръка , на който да ми нарежат нова пластина и да го обучат или.....?
                  Ауто Италия, правят ти нов срещу скромната сума от 440 лв. с ДДС, но при положение, че разполагаш с картончето с кода.
                  Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
                  Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
                  Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
                  Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

Точно преди 2 седмици , на входа на Практикер до Дружба питах ключаря , колко ще ми струва ключа (моя е с три бутона) .Каза ми 180 лв и 30мин чакане. Доста се замисли , че и аз съм с един ключ само. По-натам ще си напрвя.

Comment

За ключ може да вземеш от някъде втора ръка и да ти го обучат даже ако е с изхабена кутийка може за 30лв. да вземеш нова. Относно кода, за моята 147 ходих до джъмбо при едни ключари, за да питам като нямам код какво може да се направи и след 30 мин. и 60 лв. си тръгнах със обучен ключ.
                      Alfa Romeo 147 / 156 JTD

Comment

1.Осезаема ли е разликата в вървеж и возия при преминаването от 205/55/16 към 215/45/17

2. Може ли да си сложа активен субуфер в багажника свързан към заводската аудиосистема която Не е Bose. От къде се взима сигнал?

4. Може ли някой да ми покаже снимка на оригинална шоферска стелка за 156 седан. Мойте уж са оригинални за модела petex (с тях дойде от Италия), но като гледам моята и тези в интернет ,и се различават.

5. От къде мога да закупя щипките от снимките?
                        Благодаря за вниманието!
                        Здравей и честито за придобивката:

1. При еднакъв модел джанти и гуми със сигурност ще усетиш разлика във вървежа, разхода и возията.
                        Имало е случаи, където от нисък клас гуми и ги сменя с по големи по-висок клас, возията да се подобри.

2. Зависи от усилвателя на subwoofer-a или от самият усилвател зависи каква система вземеш или си направиш. Някои усилватели имат High level inputs където можеш директно сигнала от плеъра да го вземат. В другите случаи има преобразователи които от High level правят чиновете (Line input).

3. Кореселин или АМВ + яко търкане

4. Показали са ти вече

5. axm-auto, amazon
                        Now: 156 2.5 V6 24V
                        Ex: 147 Ti, GT V6, 147 1.6, 145QV, 155 TS, Gtv Cup pack, 75 1.6 I.E.

Comment

Оправих дръжките. От лепкавото покритие няма и следа. Свалих ги и с хавлиена кърпа както ме посъветва колега по-нагоре ,много силен обезмаслител, търкане и резултата е налице. Пръснах ги за освежаване с спрей за брони. Когато имам време ще оправя и средната конзола.
                          Attached Files

Comment

Тези джанти стават ли на 156 ?
                            Не видях само колко цола са?
                            Attached Files

Comment

Карам 156 120 кс .Гумите са ми 215/40/17.За пътища без дупки са перфектни.Външно погледнати са много гот.
                              Attached Files
                              Last edited by alfata1971; d.m.y г., 17:18.
                              алфата 666

Comment

Working...
                              X